Turistinfo

När man är ute och reser, vare sig det är i en grannstad eller i ett annat land så finns det väldigt mycket turistinfo att ta till sig. Det finns även väldigt många sätt att få tillgång till informationen.

Turistinfo i Sverige

De flesta städer och turistmål i Sverige har speciella turistinformationer där man kan få hjälp och råd om vad som finns att se och göra i staden. De brukar även sälja biljetter till olika evenemanturistinfog i närheten. Det är väldigt lätt att hitta ett sådant ställe då de är väl markerade och det brukar finnas pilar som visar var närmsta turistinfo finns.

Om man inte kan språket så brukar det inte vara några problem, då många turistinfo i Sverige klarar svenska och engelska samt i regel några ytterligare språk.

Turistinfo utomlands

Är man utomlands kan det vara svårare att få turistinformation även om de flesta stora städer och huvudstäder erbjuder någon form av turistinformation. Det som skiljer är i regel hur det fungerar och det kan vara svårare att hitta ställen som erbjuder hjälp. Många köper en turistbok innan resan för att få en bra turistkarta med sevärdheter markerat. Men även för att få information om platsen man kan besöka. På de medföljande kartorna brukar olika turistställen eller andra platser där man får hjälp vara markerat.

Den bästa turistinformationen och hjälpen man kan få utomlands är i regel på ens egna hotell. Många stora hotell har nämligen nästan bara turister och erbjuder dem hjälp och stöd att hitta till platser, tipsar om evenemang och liknande. Även allmänheten kan vara väldigt snälla och hjälpsamma, även om den boende lokala allmänheten burkar undvika de värsta turistområdena.

Ska man resa så är det bra att i förhand kontrollera var man kan få turistinfo och var närmaste ställe för hjälp finns. Ibland är hjälpen närmare än vad man först kan tro och det är alltid bra att prata med sitt hotell, då de brukar vara väldigt hjälpsamma.

FOLLOW US