Hockey är en utav de mest omtyckta sporterna i Sverige, inte minst när det kommer till betting. På de svenska spelbolagen syns tydligt hur betting på allt från ligor i SHL till NHL toppar listorna. Bortsett från spelautomater är betting på fotboll och hockey storfavoriter bland de svenska spelarna. En faktor som högst troligt lett till hockeyns popularitet när det gäller betting är det täta spelschemat som hockeysäsongen har. I Sverige exempelvis spelas det vanligtvis tre omgångar per vecka. Dessutom är omgångarna fördelade på olika dagar, vilket innebär att det vissa veckor går att betta varje dag.

Betting på matcher

I Sverige är den högsta ligan SHL och svenska spelare är ivriga på betting inom dessa matcher. Ligan består utav tolv olika lag och hette förut Elitserien. Själva ligan spelas mellan september och mars före slutspelet och kvalserien tar vid. Sett ur ett globalt perspektiv är definitivt NHL den mest kända och största ligan i hockeyvärlden. Möjligheterna för betting på NHL är oändliga med tanke på att alla svenska och utländska bettibettingngsajter erbjuder odds på matcherna. På grund av tidsskillnaden spelas en stor del av matcherna i NHL på natten i svensk tid och många väljer därför att satsa pengar redan under kvällen istället för att följa matchen live.

Ett utav de populäraste sätten att betta på hockey är att gissa hur många mål som görs. Vanligtvis går linjen vid 4,5 mål, vilket betyder att spelaren bettar om det kommer bli under eller över fyra mål sammanlagt i den aktuella matchen. I sådana fall spelar det ingen roll vilket av lagen som gör målen. Vissa odds gäller däremot hur många mål respektive lag gör, vilken spelare som gör målen och vilket lag som vinner. Oavsett vilket är hockey oerhört intressant att spela på. Man måste tänka på flertalet olika faktorer såsom genomsnittlig mängd mål, skadeläget i laget och vilken målvakt som står i mål. Ytterligare en viktig faktor att ha i åtanke är vilken spelstil lagen har. För att nämna exempel brukar det göras fler mål i powerplay ifall det är en stökig match.