I Sverige finns det många elev- och vandrarhem och Munkfors har ett eget och det heter 49:an. 49:ans boende ligger i den gamla delen av Munkfors och har öppet året runt. Under vinterhalvåret tar de mest emot skolklasser men även andra gäster är välkomna. Boendet ligger i ett naturskönt område med skogspart och en stor trädgård. Det är samtidigt nära in till staden och centrum vilket lockar väldigt många besökare.

Vad är ett vandrarhem?

Ett vandrarhem är ett övernattnings ställe som från början var avsett för fotvandrande och cyklande ungdomar och barnfamiljer. Idag är alla resande välkomna. Ett vandrarhem kännetecknas av en stor valfrihet när det kommer till frukost, sängkläder och handdukar. De flesta erbjuder inte sådant men ofta finns det kök så att man kan själv laga den mat man behöver. Tvättmaskin kan även förekomma.

Munkfors

Munkfors är en stad i Värmland som har strax över 3000 besökare året runt. Det finns många som bor där efter säsong. På vinternvandrarhem är det många skidintresserade som besöker byn och tar in på stadens olika hotell och vandrarhem. Staden ligger cirka 60 km norr om Värmlands största stad Karlstad.

Värmland är känt för sin natur och sina skogar. Många besöker Värmland och Munkfors för att ta det lugn och njuta av naturen, varesig det är genom fotvandring, jakt eller skidåkning. Munkfors har även ett ishockeylag som har tagit fram stjärnor som, efter att ha spelat i Färjestad BK i Karlstad, numera spelar i NHL i USA.

Om man är intresserad av att besöka det natursköna Värmland så är en tripp till Munkfors inte helt fel. Där kan man ta in på något fint vandrarhem och 49:an elev och vandrarhem ligger bra till och ger en närhet till både natur och Munkfors som stad. Priserna är bra och boendet är fräscht och trevligt med en bra och trevlig personal.